اینترفیس دوربین یک اینترفیس به درگیری کوچک است و بعضی سردرگم کننده میباشد. در آن از دو ستون استفاده شده است که ستون سمت راست چهار دکمه مجازی دارد-یک میانبر به گالری، دکمههای شاتر برای ضبط فیلـم دوربین عکاسی، و یک دکمه حالت shooting (گرفتن عکس). بسته به حالت عکسبرداری که در آن قرار داری، کلید شاتر فیلم دیدنی میتواند با حالت تبادلگر بین عکس/فیلم دیدنی جایگزین شود.
برای مبتدیان، دوربین شما را تشویق میکند که از حالت Superior Auto مصرف بکنید و به طور اتوماتیک آن را از بین حالتهای مختلف عکسبرداری گزینش نماید . این بخش حاوی گزینههای اشباع رنگ، کنتراست حالت اندازهگیری (metering) میباشد. نکته بد آن است که این حالت عکسها را به رزولوشن ۸MP با نسبت تصویر ۱۶:۹ محدود میکند. ما تصور میکنیم که این واکنش Sony به super sampling ارائه شده توسط Nokia (حالت PureView) میباشد اما از جنبه کاربری، به خوب ی آن نیست و رزولوشن برجسته ۲۰٫۷MP را تا میزانی مخدوش میسازد. از جنبه مثبت، دید ه ایم که در گوشههای هوشمند قبلی ۲۰MP متعلق به Sony، کیفیت عکس جالب در حالت Superior Auto تا میزان بسیاری خوبتر است و در نتیجه تغییر انجام شده اقطعا لاً ارزشمند بوده است.
سپس یک حالت Manual یا دستی وجود دارد که به شما امکان استفاده از کنترلگر های دستی را میدهد، هرچند که آنها اغراقآمیز هستند . یک نوار لغزان جبران نور در ورودی ، یک دکمه گزینش تعادل رنگ سفید یک ISO، metering و برخی دیگر از حالتهای فوکوس یا زوم در منوی تنظیمات وجود دارند. این تمام مسائل است- با چنین نام بزرگ، ما انتظار زوم دستی یا حداقل روشی برای تنظیم کنتراست، اشباع، وضوح و غیره داشتیم. گفت میدانیم که گاهی گوشی های معمول وجود دارند که حتی از عبارات پر زرقوبرق مانند manual mode مصرف نمیکنند.
کلیدهای مجازی شاتر بسیار خوب عمل میکنند، ولی Xperia Z2 همچنین دارای کلید سختافزاری شاتر هست. وقتی که گوشی قفل است، که شدن آن باعث باز شدن قفل شروع به کار دوربین در حالتهای عکسبرداری یا فیلـم میشود. همین طور این دکمه میتواند فوراً عکسبرداری یا فیلم جذاب برداری انجام دهد. این برای شرایطی مناسب است که شما نمیخواهید صحنه را از دست بدهید.
حالتهای موجود برای زوم حاوی Face detection، Smile shutter، Touch capture (به همراه آپشن ( Burst و اتوفوکوس Tracking میباشند. در حالت دستی شما همچنین میتوانید گزینشی از بین حالتهای Scene را گزینش بکنید . اما به یاد داشته باشید که آنها تنها در صورتی کار میکنند که شما از رزولوشن ۲۰٫۷ MP بهره بگیرید-در حداکثر رزولوشن، گوشی نمیتواند از scenes استفاده نماید .
Sweep panorama نیز در دسترس شماست به شما امکان میدهد پاناروما را از طریق کشاندن گوشی به اطراف در جهتگیری portrait یا landscape ایجاد بکنید . متأسفانه در این حالت از شتاب سنج داخلی استفاده نمیشود و شما باید جهتگیری خود را به صورت دستی گزینش بکنید . حالت پاناروما چندان خوب کار نمیکند و نمیتواند با Apple همرده باشد (Apple به طور اتوماتیک با صحنههای دارای کنتراست بالاتر تنظیم میشود). در عوض، در اینجا گوشی نوردهی را به طور همآهنگ با فریم اول پانوراما گزینش میکند ً آسمان پف کرده ای را به شما میدهد. دوم آنکه هم گذاری مرزهای عکسها با یکدیگر چندان بهتر انجام نمیشود. میتوانید نقایصی را در عکس جالب مشاهده بکنید . پس میتوان به افکت های Augmented Reality اشاره کرد که یکی از جهان های مجازی مختلف را در صحنه شما الصاق میکند شما میتوانید در آن جا به جا شوید- این کار به واسطه یک افکت ردگیری حرکت پیچیده امکانپذیر است (مد نظر داشته باشید که شما نیاز به شاخصهای بصری برای ردگیری حرکت دارید).
کودکان این ویژگی را بسیار رفیق خواهند داشت، اما ما بزرگسالان چندان تحت تأثیر قرار نگرفتیم- رزولوشن تا ۱۰۸۰p پایین میآید گرافیک ها نمیتوانند از پتانسیل کامل Snapdragon مصرف کنند. به طور ویِژگزینشه از آنجا که دستگاه نیاز به نشان دادن آنها به طور همزمان در ۶۰fps ندارد، برای عکـس نهایی تنها نیاز به فریم استاتیک (ساکن) وجود خواهد داشت.
ویژگی Info-eye مشابه برنامه کاربردی Goggles از گوگــل است؛ و میتواند متن، کارت تجاری، QR و بارکد، لندمارک، بطری های مشروب و حتی جلدهای کتاب را تشخیص دهد. شرکت سونی با شرکت های برتر در حوزه های تجاری آنها کار کرد تا اطلاعات لازم را در حوزه کالاها به دست دهد (Amazon برای کتابها، Vino برای مشروب…).
این بخش کاملاً بهتر عمل میکند میتواند اطلاعات را در نگاه به شما ارائه نماید . در صورتی که به پایین پیمایش بکنید ، باز هم میتوانید اطلاعات بیشتری را به دست آورید. Sony از طرح کارت Google Now مصرف میکند که میتواند اطلاعات را به طریقی قابل هضم سازماندهی نماید .
سایر حالتهای موجود برای دوربین حاوی حالت افکت Picture است که شبکه ۳ x 3 را فراهم میآورد که تمام افکت های موجود را به صورت همزمان ایجاد میکند.
Sony همچنین از حالتی بنام استریمینگ Social بهره میگیرد که میتواند فیلم جذاب را از دوربین به طور مستقیم روی پروفایل Facebook شما قرار دهد. مسلماً این چیزی نیست که شما هر روز از آن استفاده بکنید .
Timeshift جایگزین حالت متقابل burst شده است و ۶۱ عکـس را در تنها ۲ ثانیه میگیرد. ولی نکته گیجکننده آنست که گرفتن عکسها حتی پیش از فشردن دکمه شاتر شروع میشود.
macro shot های گرفته شده با Xperia Z2 بسیار خوب به نظر میرسند-درست شبیه Z1. ما این کلوزآپ را در هر دو حالت SA دستی گرفتیم. همانطور که مشاهده میکنید، سطح جزئیات حتی در این فاصله نزدیک (یعنی زیر ۱۰ سانتیمتر) بسیار مناسب بود آبجکت که مورد نظر از پس زمینه کاملاً مجزا شده بود. حالت HDR یک عکس جالب کوپل را در نورهای مختلف میگیرد و آنها را با ترکیب میکند تا بهترین نور را در صحنه انتخاب نماید . حالت فوق کاملاً در مقایسه با رقبایی مانند HTC Samsung در رده مبوسیله قرار دارد مشابه دوربینهای LG عمل میکند. این میتواند جزئیات موجود در هوا و سایهها را تقویت نماید اما هایلایت ها بخشهای دارای نور مناسب را در تصویر ، بدون تغییر نگاه میدارد. میتوانید فرق آنها را در عکسهای زیر مشاهده بکنید .